Ako nenaletieť a neprísť o peniaze pri nákupe zlata ?

27.07.2016 18:46

Každý kto chce vymeniť peniaze za zlato musí byť opatrný. Ako pri každom obchodovaní, aj so zlatom môžte naletieť na malý alebo veľký podvod.


Čo je to malý a čo veľký podvod ?

Malý je, keď kúpite zlato za predraženú cenu. Každý zlatý zliatok sa predáva s ažiom kde sú zahrnuté výrobne a administratívne náklady. Bežné ažio pri predaji zlata je od 5 do 15 % . Ale nájdu sa aj ponuky s ažiom nad 15 %. ( Pri najmenších zliatkoch menších ako 5 gramov je bežné ažio 10 až 20 %) Preto je dobre si cenu zlata overiť.

Príklad: na burze je cena na zlata 1250 Eur za O.Z (trojskú úncu-31,1 g), v cenníku nájdete cenu 1350 Eur, v tom prípade vydelíte túto cenu burzovou a to 1350 : 1250 = 1,08 čiže ažio je 8 %.

Pozor treba dávať na to či ide o cenu v EUR alebo v USD. Kurz EUR/USD kolíše a preto je dobre si to prepočitať.


Veľký podvod je keď Vám niekto predá alebo si sami kúpite z e-shopu napodobeninu.
Napríklad dnes 27.7.2016 je cena unce zlata vo forme zliatku s ažiom cca 1400 Eur. E-shop alebo podvodník Vám dá cenu 1200 Eur a Vy sa radujete ako ste všetkým šikovnosťou prešli cez rozum.

Ukážka predaja napodobeniny ...


Ak časom dostanete podozrenie a zájdete so svojím nákupom 10 jednouncových zliatkov do zlatníctva, zlatník Vás vysmeje a podá Vám vreckovku na slzy že ste prišli o 12 000 Eur.
Možno Vás napadne kto by to dal vyrobiť a kto by bol ochotný takéto podvodné- falošné zliatky urobiť ?
Verte že je to jednoduché a dajú sa legálne s označením napodobenina kúpiť na EBAY. A aj sa nakupujú dnes som videl stav cca 100 predajov.

Preto radšej si dohodnite sprostredkovanie predaja s konkrétnym človekom, ktorý je registrovaný na D.U a zmluvu uzatvárate s firmou zapísanou v registri. Samozrejme lepšie ak je to akciová spoločnosť ako s.r.o.

Tiež si takúto zmluvu a nákup môžete realizovať na bezpečnej stránke ON LINE bez toho aby Vás niekto ovplyvňoval...

Nezabudnite ,že keď budete týždeň hľadať ponuku s najmenším ažiom môže zatiaľ cena vyletieť o 10 % a Vy prerobíte. Alebo práve takáto ponuka môže znamenať vysoké poplatky za úschovu či poštovné...

Vyplňte FORMULÁR vpravo dole na nezáväzné stretnutie a poradím Vám ako to urobiť čo  najlepšie ...